dinsdag 23 september 2008

Pompoen met ansjovis en Parmezaanse kaas

1 kleine oranje pompoen
6 eetlepels olijfolie
1 klein kropje radacchio (ik maakte het met paksoi)
1 eetlepel rozemarijn
8 ansjovisfilet
1 stuk Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 210 C. Verwijder de pitten uit de pompoen. Snij de pompoen in kleine stukken, laat de schil eromheen. Schep in een kom de pompoen om met 2 eetlepels olijfolie en naar smaak zout en peper. Leg de parten met de schil naar beneden op een bakplaat. Rooster de pompoen 15 minuten (half)gaar. Schep in een kom de paten radicchio (of paksoi of andere groente) om met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper. Leg de groente tussen de pompoenparten en rooster ze samen nog 20 minuten. Stamp ondertussen in de vijzel ansjovisfilet met rozemarijn tot een dikke pasta. Roor de resterende olie erdoorheen. Verdeel de pompoen en groente over 4 borden en schep de ansjovissaus erover. Rasp de kaas eroverheen.



Uit: Smaakmakend najaar 2008, uitgeverij Biologica.

Geen opmerkingen: